0747.263.728 / 074RAMEPAT
0

Cosul dvs. este gol

Incepe cumparaturile
  • LivrareGratuit!
  • Subtotal0 lei
  • Total0 lei

Livrare gratuita pentru comenzi de peste 500 lei!

Cum alegi salteaua antiescare potrivita?

Cum alegi salteaua antiescare potrivita?

Utilizarea unui dispozitiv medical adecvat, in multe cazuri, poate face o diferenta reala in calitatea vietii celor dragi noua.

Daca ne gandim pentru o clipa la persoanele in varsta sau la persoanele cu dizabilitati sau boli care le obliga sa petreaca mult timp in pat, nu putem ignora, de exemplu, confortul rezultat din utilizarea unei saltele antidecubit si a unui cadru de pat adecvat.

Saltelele antiescare sunt dispozitive medicale care pot preveni aparitia ranilor cauzate de frecare sau presiunea constanta asupra zonelor feselor, soldului sau mijlocului, dar si a gambelor sau calcaielor si umerilor. Prin utilizarea lor se poate evita presarea excesiva a pielii datorata sederii indelungate in spital, evitandu-se ocluzia capilarelor subcutanate care poate duce la edem sau necroza.

Ce sunt plagile de decubit?

Unul dintre efectele unei sederi indelungate in pat este riscul de a suferi formarea de leziuni la nivelul pielii, in straturile mai profunde ale pielii sau, in cele mai grave cazuri, in muschi si oase.

Deoarece exista diferite tipuri de leziuni, cu niveluri de gravitate consecvente, folosim o clasificare pentru a indica cele patru stadii diferite de gravitate:

Nivelul I sau risc scazut 

Leziunile clasificate in acest stadiu corespund unei stari de inflamatie in straturile mai superficiale ale epidermei. Chiar daca persoanele cu “risc scazut” necesita totusi o atentie specifica, ele au conditii bune de mobilitate si autonomie.

Nivelul II sau risc mediu

Leziunile identificate in acest stadiu afecteaza straturile mai profunde ale dermului. Tratamentul si o atentie specifica in alegerea patului si a saltelei devin fundamentale in incercarea de a rezolva leziunile de decubit. Persoanele cu “risc mediu”, cu mobilitate limitata si ocazionala, au nevoie de o atentie speciala in ceea ce priveste postura si conditiile de umiditate.

Nivelul III sau risc ridicat

Cel de-al treilea nivel implica leziuni care au dus la distrugerea tesutului subcutanat si a tesutului adipos. Persoanele cu risc ridicat au o mobilitate si o autonomie foarte limitate, sunt expuse riscului de frecare si alunecare in timpul miscarilor si necesita o atentie constanta in ceea ce priveste conditiile de hidratare ale pielii.

Nivelul IV sau risc foarte ridicat

Cel de-al patrulea nivel indica cel mai inalt nivel de gravitate. In acest caz, leziunile se extind pana la muschi si oase. Persoanele expuse la “risc foarte ridicat” sunt cele care sunt complet imobilizate la pat. Acestia au nevoie de asistenta specializata continua in ceea ce priveste miscarile si mentinerea posturii, precum si in gestionarea conditiilor de hidratare.

Sa aruncam o privire asupra principalelor tipuri de saltele antiescare:

Saltea Antiescare tip Fagure cu Pompa

Saltelele cu bule de aer, care sunt asezate deasupra saltelei traditionale, sunt recomandate pentru prevenirea si tratarea plagilor de decubit de stadiul I. Pentru a le utiliza, acestea trebuie conectate la un compresor pentru a regla presiunea in functie de greutatea pacientului. Atunci cand sunt utilizate, acestea se umfla si se dezumfla alternativ si pot efectua un masaj delicat.

Saltea cu celule interschimbabile

Acestea pot corespunde nevoilor specifice de prevenire si tratament al plagilor de decubit din stadiile II, III si IV, in cazul terapiei de lunga durata si al terapiei la domiciliu.

Saltea din spuma

Saltelele din spuma poliuretanica, care pot fi utilizate in locul sau in completarea saltelei “obisnuite”, permit o ventilatie optima intre saltea si pacient.

Printre caracteristicile lor distinctive se numara posibilitatea de a oferi diferite densitati in zona capului, a trunchiului-pelvisului si a picioarelor, raspunzand astfel cerintelor specifice de confort, sustinere si prevenire a escarelor.

Speram ca sfaturile noastre iti vor fi de ajutor in alegerea saltelei antiescare potrivite!

  • 0
  • 65

Lasa-ne o parere